Sütés nélküli túrótorta áfonyával
Van az úgy, amikor nincs kedvünk a sütőt bekapcsolni. Van az úgy, amikor nincs sok időnk. Van az úgy, amikor gyorsan szeretnénk valami nagyon finomat. Ez a desszert pont ilyen: pillanatok alatt elkészül, bár az tény, hogy ugyanúgy pillanatok alatt el is fogy! 😀
Recept (kb 20 cm átmérőjű, 7-8 cm magas tálhoz):
250 gramm túró (én most krémes túrót használtam, de a sima rögös pont ugyanolyan jó)
2 dl habtejszín
250 gramm mascarpone
fél citrom leve és héja
porcukor ízlés szerint (nálam 3 evőkanál volt)
100 gramm zabkeksz összemorzsolva
200 gramm áfonya
A morzsából és az áfonyából félreteszünk fél-fél marékkal a díszítéshez.
A mascarponét, a túrót, a citrom levét és héját és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt, és krémesre keverjük.
A morzsa felét a tál aljába szórjuk, és rákenjük a krém felét. Megszórjuk az áfonyával és a maradék morzsával, majd megkenjük a krém másik felével.
Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.
Tálalás előtt rászórjuk a maradék morzsát és áfonyát, esetleg virágokkal is díszíthetjük.
Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fog fogyni. Ja nem. Elfogyni sokkal gyorsabban fog! 🙂