Barion Pixel

Sütés nélküli túrótorta áfonyával

Van az úgy, amikor nincs kedvünk a sütőt bekapcsolni. Van az úgy, amikor nincs sok időnk. Van az úgy, amikor gyorsan szeretnénk valami nagyon finomat. Ez a desszert pont ilyen: pillanatok alatt elkészül, bár az tény, hogy ugyanúgy pillanatok alatt el is fogy! 😀 

Recept (kb 20 cm átmérőjű, 7-8 cm magas tálhoz):

250 gramm túró (én most krémes túrót használtam, de a sima rögös pont ugyanolyan jó)

2 dl habtejszín

250 gramm mascarpone

fél citrom leve és héja

porcukor ízlés szerint (nálam 3 evőkanál volt)

100 gramm zabkeksz összemorzsolva

200 gramm áfonya

A morzsából és az áfonyából félreteszünk fél-fél marékkal a díszítéshez.

A mascarponét, a túrót, a citrom levét és héját és a porcukrot összekeverjük, majd hozzáadjuk a habtejszínt, és krémesre keverjük.

A morzsa felét a tál aljába szórjuk, és rákenjük a krém felét. Megszórjuk az áfonyával és a maradék morzsával, majd megkenjük a krém másik felével. 

Egy éjszakát hűtőben pihentetjük.

Tálalás előtt rászórjuk a maradék morzsát és áfonyát, esetleg virágokkal is díszíthetjük. 

Amilyen gyorsan elkészült, olyan gyorsan el is fog fogyni. Ja nem. Elfogyni sokkal gyorsabban fog! 🙂