Barion Pixel

Workshop jelentkezés

Időpontok:

  • BETELT: Április 7. (10:00-16:00) Kovászos pizza-zsemle-focaccia-Budapest (Frame4Stúdió)
  • BETELT: Április 21. (10:00-16:00) Kovászos kenyér és kalács-Budapest (Borganika)
  • BETELT: Április 28. (10:00-16:00) Kovászos kenyér és kalács-Budapest (Borganika)
  • BETELT: Május 12. (vasárnap) Kovászos kenyér & kalács-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 10:00-16:00
  • Május 24. (péntek) Kovászos lepények & kencék-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 17:30-19:00
  • BETELT: Május 26. (vasárnap) Kovászos kenyér & kalács-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 10:00-16:00
  • Június 7. (péntek) Kovászos lepények & kencék-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 17:30-19:00
  • Június 9. (vasárnap) Kovászos kenyér & kalács-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 10:00-16:00
  • BETELT: Június 23. vasárnap) Kovászos kenyér & kalács-Budapest (Kenyér Művész Gasztro Műhely) 10:00-16:00

Kenyér Művész Gasztro Műhely címe:
1133 Budapest, Dráva utca 6.

——————————————————————-

Kovászos kenyér és kalács workshop:

Érdekel, hogy mindössze lisztből, vízből és sóból hogy lehet ropogós héjú, illatos, csodaszép kenyeret, kalácsot, kiflit sütni? Érdekel, hogy tudsz a családod asztalára tenni olyan „mindennapit” ami könnyebben emészthető és tápanyagokban sokkal gazdagabb, mint a boltok polcain fellelhető termékek?

Akkor ez a felhívás Neked szól!

A workshopon bevezetlek a kovászolás rejtelmeibe, közösen gyúrunk, hajtogatunk és formázunk, közben pedig megismerheted ennek a csodálatos anyagnak a működését. Megtanuljuk, hogyan kell kovászt készíteni, hogyan kell életben tartani, milyen liszteket válassz, és hogyan süsd meg.

Így minden tudás birtokában leszel ahhoz, hogy innentől gyönyörű, és isteni finom, élesztőtől mentes péksütiket tegyél a család asztalára!

Lesz szó kovászról, kovász etetésről, lisztekről, helyes formázásról, bevágásokról, megtanuljuk, mit, miért, és hogyan kell csinálnod!

Amit készítünk/amit hazaviszel:

-egy általad formázott/bevágott/sütött kovászos kenyér
-egy általad formázott/sütött kovászos kalácsot
-egy általad dagasztott/hajtogatott, nyersen sütőformába helyezett kenyér, melyet otthon sütsz meg a tanultak alapján
-kézműves kenyérvágó penge tokkal
-kis üvegben kovász
-receptek

——————————————————————-

 Kovászos lepények & kencék workshop:

A kovászos lepények gyors elkészítéséről és ezerarcúságáról ódákat lehetne zengeni, mi helyette inkább begyúrjuk és megsütjük őket!
Ezen a workshopon kétféle lepénykenyeret készítünk el, és míg a tésztagombócok pihennek, mi addig sem tétlenkedünk: három féle kencét, mártogatóst készítünk el!
No de mit is készítünk pontosan? 
-2 féle lepénykenyeret
-grillezett zöldségkrémet friss zöldfűszerekkel
-krémes-fűszeres joghurtot pácolt lilahagymával -pikáns hummuszt sült diómorzsával
Mit viszel haza? 
-kencekóstolót mindegyik finomságból
-az általad bedagasztott 2 féle lepénykenyeret nyersen (otthon frissen megtudod sütni majd)
-recepteket
-kovászt
Mi vár még? 
-isteni kávé, tea, szörp
-friss lepénykenyerek és kencekóstoló

16.990 Ft30.990 Ft