Barion Pixel

Workshop jelentkezés

Időpontok:

  • BETELT: November 10. (10:00-16:00) Cukormentes/IR barát kovászos kenyér & kalács workshop
  • BETELT: November 17. (10:00-16:00) Kovászos kenyér & kalács workshop
  • BETELT: December 1. (10:00-16:00) Kovászos kenyér & kalács workshop
  • BETELT: December 8. (10:00-16:00) Békebeli kovászos péksütik workshop
  • BETELT: December 15. (10:00-16:00) Ünnepi kovászos péksütik workshop
  • November 24. (10:00-16:00) Kovászos kenyér & kalács workshop
  • Január 26. (10:00-16:00) Budapest: Kovászos kenyér & kalács workshop
  • Február 2. (10:00-16:00) Budapest: Kovászos kenyér & kalács workshop
  • Február 8. (12:00-18:00) Győr: Kovászos kenyér & kalács workshop
  • Február 9. (12:00-18:00) Győr: Kovászos kenyér & kalács workshop
  • Február 23. (10:00-16:00) Budapest: Kovászos kenyér & kalács workshop

Budapesti workshop helyszíne: Kenyér Művész Gasztro Műhely, 1133 Budapest, Dráva utca 6.

Győri workshop helyszíne: Placc Győr-Főzőiskola, 9021 Győr, Szent István út 8.

Érdekel, hogy mindössze lisztből, vízből és sóból hogy lehet ropogós héjú, illatos, csodaszép kenyeret, kalácsot, kiflit sütni? Érdekel, hogy tudsz a családod asztalára tenni olyan „mindennapit” ami könnyebben emészthető és tápanyagokban sokkal gazdagabb, mint a boltok polcain fellelhető termékek?

Akkor ez a felhívás Neked szól!

A workshopon bevezetlek a kovászolás rejtelmeibe, közösen gyúrunk, hajtogatunk és formázunk, közben pedig megismerheted ennek a csodálatos anyagnak a működését. Megtanuljuk, hogyan kell kovászt készíteni, hogyan kell életben tartani, milyen liszteket válassz, és hogyan süsd meg.

Így minden tudás birtokában leszel ahhoz, hogy innentől gyönyörű, és isteni finom, élesztőtől mentes péksütiket tegyél a család asztalára!

Lesz szó kovászról, kovász etetésről, lisztekről, helyes formázásról, bevágásokról, megtanuljuk, mit, miért, és hogyan kell csinálnod!

Amit készítünk/amit hazaviszel:

-egy általad formázott/bevágott/sütött kovászos kenyér
-egy általad formázott/sütött kovászos kalácsot
-egy általad dagasztott/hajtogatott, nyersen sütőformába helyezett kenyér, melyet otthon sütsz meg a tanultak alapján
-kézműves kenyérvágó penge tokkal
-kis üvegben kovász
-receptek

Tévhit, hogy egy magas minőségű teljes kiőrlésű lisztből, cukormentesen készült kalács vagy kenyér száraz és rossz ízű!

Jól megválasztott alapanyagokkal, megfelelő arányokkal igenis létezik az illatos, pihe-puha és álomfinom kenyér vagy édes péksüti! Így ha bármilyen okból nem fogyaszthatsz fehér lisztből, cukorral készült kenyeret vagy kalácsot, akkor ezt a workshopot Neked találták ki! Gyere el, és süssünk egészségesebben is finom kovászos csodákat!

Amit készítünk/amit hazaviszel:

– teljes kiőrlésű tönköly kenyér
– teljes kiőrlésű alakor kenyér
– teljes kiőrlésű kakaós kalács cukormentesen
– recepetek
– kis üvegben kovász

Ó, azok a békebeli, friss, ropogós péksütik! Akkor sem tudtunk betelni az illatával és az ízével, és most sem tudunk!
Csodálatos, gazdag ízű, klasszikus finomságokat készítünk ezen a workshopon-és nem adjuk alább a minőséget: egytől egyig élesztő hozzáadása nélkül, kovásszal dolgoznunk majd!
 
A gyakorlati tudás mellett természetesen megtanulunk mindent, ami a sikeres otthoni kovászoláshoz szükséges (kovász működése, etetése, lisztek, formázás stb).
 
Amit készítünk/amit hazavihetsz:
 
– békebeli kovászos kakaós csiga
– igazi bukta, meggyesen, ha szeretnéd, csokival is
– sós/köményes/sajtos fonottka

Decemberben a közeledő ünnepek szellemében telik majd a workshop! Megtanuljuk, hogyan készítsük élesztő nélkül édes, foszlós finomságokat! Közben természetesen átveszünk mindent, amik a sikeres kovászoláshoz szükséges! Lesz szó kovászról, kovásznevelésről, lisztekről, formázásról is!

Amit készítünk/amit hazaviszel:

– kovászos ünnepi babka (mák, meggy)
– kovászos csiga (csokoládé, mogyoró)
– kovászos fonott csomó (gesztenye)
– a workshopon elkészített finomságok receptjeit
– kis üvegcsében kovászt

30.990 Ft37.990 Ft