Barion Pixel

Sütés nélküli étcsokoládé krémes tarte

Hozzávalók (kb 20-22 cm átmérőjű kuglóf formához:

A tésztához :
-220 gramm zabkeksz
-50 gramm olvasztott vaj

A csokikrémhez :
-100 gramm étcsokoládé
-3 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
-200 ml habtejszín

A kekszet aprítógépben összezúzzuk, majd hozzácsorgatjuk az olvasztott vajat. A masszát simítsuk a formába úgy, hogy körben kb hüvelyujjnyi peremet is készítsünk. Tegyük hűtőbe, hogy a vaj megdermedjen, és összeálljon.

Az étcsokit vízgőz felett olvasszuk meg, és keverjük hozzá a kakaóport. A habtejszínt fokozatosan csorgassuk hozzá, közben erőteljesen kevergessük, mert a hideg tejszínt a forró étcsokit hamar lehűti, és ha nem vigyázunk, keverhetetlenül sűrű lesz. (Ilyen esetben az egészet tegyük vissza a vízgőz fölé, és addig keverjük míg egynemű nem lesz).

A még folyékony csokikrémet tegyük hűtőbe vagy fagyasztóba, a lényeg, hogy a hűtéstől egy nagyon sűrű, stabil krémet kapjunk. Töltsük a kekszes alapba, és ízlés szerint díszítsük!