Barion Pixel

Kovászmentős mexikói chilis tortilla

Tegnap a boltban rám kacsintott a kukoricaliszt. A következő gondolatom már egy jó kis kukoricás lepény volt, amit lehet tunkolni a chilis babhoz.

Volt még egy kis doboznyi kovászmaradékom az elmúlt napokból, így belevarázsoltam. 

Marha jó lett!

Recept (4 darab tányérnyi méretűhöz)

150 gramm fáradt kovász (nyilván lehet friss, habosból is, ugyanaz a végeredmény)

100 gramm kukoricaliszt

200 gramm finomliszt

2 evőkanál olaj

150 gramm tejföl

1 kávéskanál só

csipet chilipehely (elhagyható)

A hozzávalókat összegyúrjuk. Egy kellemesen lágy, könnyen formázható, nem ragacsos masszát kapunk.

Vékonyra kinyújtjuk, és felforrósított száraz serpenyőbe dobjuk. Egy csepp olajjal átkenjük a tetejét (a másik oldalát már nem kell). 

2-3 percig sütjük, míg szép aranybarna pöttyös nem lesz, majd megfordítjuk, és további 1-2 percig sütjük.

Én a maradék chilis babbal, tejföllel, salátával, és tükörtojással töltöttem.

Próbáljátok ki, isteni!