Kakaós mézeskalács
Ha még nem próbáltuk ki kakaósan a mézeskalácsot, akkor feltétlenül tegyük meg, mert isteni finom!
Hozzávalók
A tészta:
-175 gramm liszt
-85 gramm porcukor
-2 teáskanál kakaópor
-1 teáskanál víz
-15 gramm vaj
-1 egész tojás
-1/2 kávéskanál szódabikarbóna
-1 evőkanál méz
-2 teáskanál mézeskalács fűszer
-csipet só
A máz:
-1 tojás fehérje
-120 gramm porcukor
A vajat, a tojás, a mézet, a porcukrot a kakaót és a vizet vagy tejet gőz felett olvadásig keverjük.
Langyosra hűtjük, majd összegyúrjuk a szódabikarbónával elkevert liszttel. Folpackba csomagolva legalább fél órára hűtőbe tesszük.
Enyhén lisztezett felületen kb 5 mm vastagságúra nyújtjuk, tetszőleges formára szaggatjuk. Kb 2 tepsi mennyiség lesz belőle. Darabokat újra összegyúrjuk és újra kiszaggatjuk addig míg el nem fogy a tészta.
175 fokos sütőben kb 7-9 perc alatt süssük aranybarnára.
A mázhoz vízgőz felett verjünk kemény habot a tojásból és a cukorból, töltsük kis tiszta zacskóba, vágjunk rá pici lyukat és díszítsük nekünk tetsző módon. Hagyjuk a habot megszilárdulni, és fogyaszthatjuk!