Gyors brownie - hozzáadott cukor és lisztmentesen
Ahogy a kenyér lisztből, vízből és sóból áll, úgy a brownie-t sem kell túlgondolni: tojás, csoki, vaj. Ez ennek a desszertnek a szentháromsága.
Tetszés szerint variálható magvakkal, extra csokipaszillával, lekvárpöttyel, friss gyümölccsel.
Több idő a mosogatás, míg elkészül a massza és megsül!
Recept (kb 20×25 cm-es tepsihez):
7 tojás
50 gramm olvasztott vaj
300 gramm olvasztott csoki (nálam étcsoki)
ízlés szerint cukor/méz/eritrit stb (én nem használtam).
csipet só
50 gramm durvára darabolt dió
A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. A felolvasztott csokiba elkeverjük a vajat és a tojássárgáját, majd hozzákeverjük a diót. A tojáshab első felét bátrabban, a második felét már csak nagyon óvatosan forgatjuk a csokis masszához.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 150 fokos sütőben, légkeverésen kb 15-18 percig sütjük. Akkor jó, amikor már nem “remeg” a közepe, ha megmozgatjuk a tepsit.
Langyosan a legfinomabb, jó szaftos, krémes, enyhén folyós a belseje. Én baracklekvárral ettem, de isteni vaníliafagyival, tejszínhabbal is!
Próbáljátok ki!