Barion Pixel

Feketeszedres mini tekercsek csokival

Szeder-szezonban szerintünk kihagyhatatlan: puha és foszlós kakaós kovászos kalácstésztába tekerjük, és nem bízzuk a véletlenre: a belsejébe is csempészünk egy kis csokoládét!

Hozzávalók:

300 gramm finomliszt (Garat malom)
50 gramm nagyon friss, habos kovász (elég a duplázást megvárni)
75 gramm porcukor
50 gramm nagyon puha vaj
145 gramm tej
1 csapott evőkanál kakaópor
2 tojás sárgája
1 csapott teáskanál só
2 db SIRE sütőforma
kb 220-250 gramm friss feketeszeder (vagy bármilyen más friss gyümölcs)
kb 45-50 gramm apróra vágott étcsokoládé (vagy bármilyen más csokoládé)

A tészta hozzávalóit a vaj és só kivételével összekeverjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mehet hozzá a só is, és lágy, sima tésztává dolgozzuk. Kb 30-40%-os térfogatnövekedésnél tegyük hűtőbe kb 10-12 órára. (Én délután 5-6 körül szoktam bedagasztani, így
megy este a hűtőbe).

Másnap nyújtsuk a tésztát kb 5 mm vastagságúra, és vágjuk fel 2-3 ujjnyi széles, kb 20-25 hosszú szalagokra. A szalagokra szórjunk aprított csokit, az egyik végére tegyünk egy szem szedret, és tekerjük fel. A kis tekercseket pakoljuk szépen a sütőformába, és kelesszük a tésztát készre.

175 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
A maradék friss gyümölccsel tálaljuk!