Barion Pixel

Fahéjas dupla csigák

A fahéjas csiga legjobb része kétség kívül a közepe, ezért mi ezt a kovászos tésztát úgy formáztuk, hogy kettő is legyen belőle!

Hozzávalók:

a tésztához
300 gramm finomliszt
50 gramm kovász
30 gramm porcukor
30 gramm puha vaj
130 gramm tej
1 egész tojás

a töltelékhez
120 gramm puha vaj
100 gramm kristálycukor
2 evőkanál őrölt fahéj

A tészta hozzávalóit a vaj és só kivételével összekeverjük, letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. 2-3 részletben hozzáadjuk a vajat, mehet hozzá a só is, és lágy, sima tésztává dolgozzuk. Kb 30-40%-os térfogatnövekedésnél tegyük hűtőbe kb 10-12 órára. (Én délután 5-6 körül szoktam bedagasztani, így
megy este a hűtőbe).
Másnap kb 4-5 mm vastagságúra nyújtjuk, és megkenjük a vajas-cukos-fahéjas keverékkel. Az egyik oldalt kezdjük el feltekerni, de csak a tészta feléig tekerjük fel! Ha megvagyunk, a másik oldalról is tekerjük fel, egészen addig, míg a középre érünk.

A tésztát daraboljuk kb 2-3 ujjnyi vastagságúra, és helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe.
Kelesszük készre, majd 170 fokra előmelegített sütőben kb 25-30 perc alatt süssük aranybarnára.