Barion Pixel

A világ legjobb muffinja - citromos-mákos habbal

A muffin a legjobban variálható alap-édesség, bár persze isteni sós receptek is léteznek!

Én most egy ilyen végtelenül egyszerű bögrés receptet hoztam. Ráadásul a krém is pont ilyen pikk-pakk elkészül, mint a tészta, szóval igazi, maximum 30 perces süti, és ebbe már a sütéstől a mosogatásig minden benne van! 🙂

Hozzávalók 12 darabhoz

A tésztához

2 bögre liszt (finomliszt)

2/3 bögre kristálycukor

1 csomag vaníliás cukor

1 csomag sütőpor

1 bögre tej

1 egész tojás

1/4 bögre olaj (vagy olvasztott és kihűtött vaj)

1 nagy, egész bio (kezeletlen!!!) citrom héja 

csipet só

A krémhez:

2 dl habtejszín (vagy növényi tejszín)

ízlés szerint porcukor

1 nagy bio (kezeletlen) citrom leve

3 evőkanál mák (egész szemű)

A papírkapszlikhoz 12 darab 15×15 cm-es sütőpapírt vágtam, és hajtogattam meg.

A tojást a cukrokkal és a tejjel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a lisztet, a sütőport, a sót, a citromhéjat és az olajat.

Pillanatok alatt kikeverhető masszát kapunk, amit papírkapszlikkal bélelt muffinformába adagolunk.

180 fokon, légkeveréses funkcióval 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kihűtjük, és egy fakanállal mélyedést készítünk, hogy több krém beleférjen! 😀 

A krémhez a tejszínt ízlés szerint édesítjük, majd hozzákeverve a citromlevet lágy habot verünk. Hozzákeverjük a mákot.

Csillagcsöves habzsákba adagoljuk, és a muffinok belsejébe nyomjuk a krémet, és szép habrózsákat “rajzolunk” a tetejükre. A díszítéshez én árvácskát és lila orgonát használtam. 

A tészta isteni könnyű, omlós, a krém üde és frissítő! Az alapreceptet használva készítsétek el akár csokival, akár gyümölcsökkel, csak a képzeletetek szab határt az ízesítést illetően! 🙂