Kovászos kenyér workshop
Ezen a workshopon a kovászos kenyereké lesz a főszerep, hiszen 3 féle kenyeret is készítünk (100% fehér, rozsos, 80% teljes kiőrlésű)! A teljes kiőrlésű liszt arányának változásával kicsit minden kenyeret máshogy kell kezelni, így megtanuljuk, hogy hogyan adagoljuk a folyadék mennyiségét, és mennyiben kell változtatnunk a formázáson.
Megtanuljuk azt is, hogy hogyan kell kovászt készíteni, hogyan kell életben tartani, milyen liszteket válassz, és hogyan süsd meg.
Így minden tudás birtokában leszel ahhoz, hogy innentől gyönyörű, és isteni finom, élesztőtől mentes kenyereket tegyél a család asztalára!
Lesz szó kovászról, kovász etetésről, lisztekről, helyes formázásról, bevágásokról, megtanuljuk, mit, miért, és hogyan kell csinálnod!
Mit viszel haza?
- Két illatosan ropogós, frissen sült kovászos kenyeret
- egy formázott és sütőformába helyezett nyers kovászos kenyeret (ezt már otthon sütöd ki a tanultak alapján)
- pengetartót tokkal és pengével, hogy otthon is csodaszép bevágásokat készíthess
- a workshop ideje alatt elkészített kenyerek receptjeit
- kis üvegcsében kovászt
A workshop ideje alatt többféle kenyeret kóstolunk majd, amikhez krémeket, kencéket, zöldséget is fogyaszthatsz, de finom tea is vár majd! A szakajtókat, kötényeket és használati eszközöket is mi biztosítjuk, így neked már csak a jókedvedet kell magaddal hoznod!
- A workshop ideje: kb 5,5-6 óra
- A workshop díja: 28.990,-
- Dátumok:
- 2023. január 15. (vasárnap) 10:00-16:00
- 2023. január 29. (vasárnap) 10:00-16:00
- Helyszín: Budapest, Borganika (1072 Akácfa utca 42-48.)
A workshop a Kovász Shop közreműködésével jön létre!
Várunk szeretettel!